Rólam

Fekete Balázs vagyok, esküvő- és rendezvényfotós.

 

A fotózásban elsősorban az igazi érzelmek, hangulatok megörökítését szeretem, ezért is választottam a rendezvényeket fő foglalkozásul. A dokumentarista stílus illik rám talán a leginkább, amikor – ha csak lehet – nem szólok bele az eseményekbe, hanem úgy örökítem meg a fontos pillanatokat, hogy ne a megörökítésről szóljon, hanem arról a cselekményről, történésről, ami miatt azt a fotót el akartam készíteni. Természetesen amikor szükség van rá, tudom instruálni is a fotózandó embereket (magyar és angol nyelven), hiszen erre is szükség lehet sokszor, pl. kreatív fotózáskor, csoportképeknél, egy érdekes fotózási ötlet kivitelezésekor. A jó hangulatú, vidám fotózás a kedvencem, elsősorban erre érdemes számítani tőlem a profi képek készítése közben.

 

 

Budapest mellett, Veresegyházon élek a családommal – de csak 2019 óta, előtte sokáig pécsi voltam. Az életem Komlón kezdődött, ottani gyerekkorom óta nyomkodom a fényképezőgépek gombjait. Édesapám „fertőzőtt meg” a fotózás szeretetével, ha szabad mostanában ilyet mondani 😋, de az elején még nem értettem belőle sokat, csak szerettem csinálni. Viszont akkoriban még filmre készültek a képek, először fekete-fehérben (otthon hívtam elő magamnak), majd színesben is. Aztán később, ahogy jött a digitális korszak az internettel együtt, úgy váltottam én is, egyre komolyabb hobbivá vált. Kezdtem lassan tanulni is a fotózást, először még autodidakta módon, aztán a szakképesítést is megszereztem. Számítástechnikusként dolgoztam sokat, mellette hobbiként fotóztam, és egyre több energiát fektettem bele. Képzem magam folyamatosan azóta is, sokat gyakorlok, mindig lesz bőven tanulnivaló és új kihívások. Gyakorlatias típus vagyok, az új, ismeretlen helyzetekhez is a megoldást kutatva állok hozzá, nem szeretek kizárólag régi, rutin módszerekre hagyatkozni. Professzionális eszközökkel dolgozom, beleértve a fényképezőgépeket, objektíveket, külső vakukat és LED-fényeket. A képeket gondos, hozzáértő utómunkával dolgozom fel, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyennek a megrendelő szeretné.

 

 

A legjobban embereket szeretek fotózni, érzelmeket, karaktereket megjeleníteni, megmutatni másoknak, ami szépet látok a fotóalanyban, legyen akár gyakorlott modell, akár teljesen „fotószűz”. 

Munkáim legnagyobb része esküvő- és rendezvényfotózások, szóló és családi fotók, mellette viszont munkaként és állandó hobbiként is készül minden más fotó+videó. Ezek főleg utazás, portré, modell, glamour, tárgyfotó, természet témakörökben, de szeretek nyitott lenni minden műfajra.

 

Ahol még megtaláltok:

http://facebook.com/blackchilimedia/

http://instagram.com/fbazsi/

http://youtube.com/blackchilimedia/

 

email: info kukac feketebalazs.hu                                                                                                                                                                                                         (fotó: Majoros Éva)